Saturday, April 20, 2019

Alert!! SCAMMER? 3rd PARTY? Pakej Pulau Perhentian Murah


Tahun² sudah 2016 2017 2018 mahupon sebelumnya...Banyak je case² SCAMMER/ PENIPUAN untuk pakej² popular PULAU PERHENTIAN ni...
.
Bila dapat pakej murah terus sangkut dgn tawaran yg kononnya pakej include superb, awesome, bajet ciput, murah² tentu2 dah tahu harga di tawarkan tak logik & tak masuk akal! terus lupa satu benda penting! SEMAK!! IN-CHARGE,PERSON @ COMPANY dari mana wujudnya.. Konon nak jimat. “aku dah jumpa pakej murah woii”, booking terus tak payah nk selidik apa2. Murah kan. Bukan senang nak dapat bossku! bossmu!"...Dan 1 lagi..janji² manis..services 'question n ask' tip top..padu...excellent!! pastu ade la dpt stay kat "hutan lipur" @ "sarang komodo" !


Pantang nampak harga/gambar SYOK/PADU/WADU/MADU...Murah @ Mahal sampai tak masuk akal terus eksaited booking tanpa selidik terlebih dahulu.Padahal gamba 'copy pasta' je dr gugel/fb org lain je pon.. Terus lupa untuk next tindakan. Senang kan scammer cari duit?? Sbb tue la ramai suka jadi scammer, pasai apa?...Sebab kerja mudah.. ramai je individu yg beroperasi ni TANPA saluran yang betol...Senang² je 'create' nama..pastu publish..pastu lantik 'any one' yg kaki/attn seeker pesbuk/ig/tweet jadi agen bawah dia...(3rd party @ freelancer).. benda mcm ni yg byk berlaku..Contohnya!
.
Dapat pakej murah/mahal ke...selidik la dulu, adakah agensi/person incaj tue berdaftar atau tak. Bukan dpt pakej murah ke mahal terus deal/grab. Trusted tu memang la.sbb da de yg pegi n balik..xde masalah ok la..sbb belum 'kene' lagi!..dah kene nak claim ngan sape? Pusing² beb setakat boleh..hihi




Kalu dapat pakej "sedan sedan' mengancam mcm pakej kita org nk grab terus ..ON lah... Sbb kami trusted + BERDAFTAR dari #MOTAC dan #MATTA...Stakat SSM(Daftar Niaga Syarikat), jiran sbelah umah kami pon boleh daftar...Dah Servey Dengan Kami belum?? hihi.
.
So pada Traveller, PerhentianLovers, Beach + Ocean Lover, make sure sebelum buat apa² tempahan pakej, sila semak dahulu agensi tersebut dari mana..berdaftar di bawah Kem. Pelancongan ke tak...Support KAMI dr AGENSI BERDAFTAR!
.
Agensi Berdaftar tak akan ada kes penipuan.Kalo berlaku juga lesen kene TARIK, kene BEKU/ KOMPAUN etc..Tak leh cari makan la Akak Mung!. Lesen Pelancongan setiap 1-3 tahun perlu di kemaskini.(Bayar Lagi)...huhu.. Kalau mereka claim sbg agensi berdaftar stkt tunjuk SSM @ pakai lesen "KPL PINJAM" @ IC, berhati-hatilah membuat keputusan. Mereka bukan Agensi berdaftar dgn MOTAC @ MATTA yg sah. Mereka hanya daftar perniagaan sahaja. tak layak urus/jual pakej pelancongan utk korang yg kami sayam!


Kenapa ya kami cukup'allergic sepibila ada kes macam nie?? Sebabnya bila jadi mcm nie kami sebagai Agensi Berdaftar selalu di dakwa. AGENSI BERDAFTAR PUN MENIPU, SCAMMER! JUAL AIR LIUR!...CAJ TAK MASUK AKAL.Nak Pegi Haji Balik Hari!...Padahal, mereka yang dah kene tipu / kenchain hidup²..
.
Kami agensi berdaftar tidak sama sekali utk menipu sesiapa sbbnya nk apply Lesen setiap tahun..sbg Travel agensi bukan keluar modal puloh² ratus² je mcm nk daftar SSM. Ratus-Ratus Ribu habis nak dapatkan KLP.. Pastu kena hadir seminar/kursus bagai..Join tu...Join ni... untuk memartabatkan Kebudayaan/Kesenian & Pelancongan Malaysia..Macam-macam lagi la.



Lembaran Musim 2019 dan seterusnya ni...Kepada customer/nitizen yang bijak pandai sekalian, Yang dah pernah berurusan dengan kami TERIMA KASIH DAUN KELADI...(Ada Masa Mai La Lagi..) sebelum buat tempahan PLEASE!..Bertindak Dengan Bijak/Berhemah...dah 'kene' nanti pandai plak kan nak viral² bagai kan..hihihi. xde guna dah..

Ikhlas Dari...PERHENTIAN MIEHA HOLIDAYS SDN BHD [KPL8381]
.
Admin Cak Kopi #PMH Teams
Takde motif nak jatuhkan/tujukan pd sesiapa...
Siapa Makan Cili Dia Rasa Pedas,
Siapa Rasa Pedas Kata Aku Main Cakap Lepas,
Ambil Baju Ukur Kat Badan Sendiri
Baru Tahu Kena Setepek Ke Tempias Sipi Sipi.
Amboi Amboi Amboi..Hamboi !!!
.

Unlimited Prepaid: Joi Hotak Bezambul..



No comments:

FIND ME