Reviewed KakTon Perhentian Mieha Holidays 30/7

Perhentian Islands🎈
Credit From : Arnie Tojen

Trip Pulau Perhentian dengan pakej dari Perhentian Mieha Holidays 3H2M (4pax). 🌊🐠🐡🏊
RM500 total hangus.🔥🔥

30/7 9pm: Bertolak dari seksyen 13 shah alam ke Kuala Besut jeti. Kami naik bas express Sani RM50/sehala

31/7 6.30am: Tiba di Kuala Besut. Tahan teksi bayar RM8 untuk ke Jeti Kuala Besut sebab masih mamai hendak berjalan. Kalau jalan kaki dalam 10 minit dah sampai. 😂

2/8 9pm: Kami balik dari Kota Baru Basstand naik bas express perdana RM47.50. (pergi KB sebab nak jalan2 sebelum balik shah alam). Dari kuala besut by bas tingting RM12.50/pax. Teksi RM70/sehala. Sempat suruh pakcik teksi singgah dekat keropok lekor abang zack. Mieha Holidays yang rekomen & memang sedap.

Kami ambik pakej dgn Perhentian Mieha Holidays RM360/pax & stay di Ayahku Hostel.
Include
- boat transfer + snorkeling 6 point (turtle, shark point, pantai 3ruang, pantai romantik, pantai hancing)
+ pulau rawa & makan ( 2x bfast , 2x lunch, 1dinner & 1bbq dinner )

Kite orang amik dengan makan sekali sebab dok pikir senang sekali keluar duit. Korang boleh check dkt IG Mieha Holidays ye. Kakton memang recomended sangat dengan mieha holidays ni & trusted so dont worry. Korang nak ambil pakej macamana semua dia boleh story.
Budget lebih amiklah pakej kat tempat2 mcm Sharila Resort xpun stay area long beach bley skodeng mat saleh pakai bikini gicuwww! 😂

Yang paling sangat2 best dapat tshirt free dari mieha so ada lah kenangan dari travel agency ni. Hihi. Tabah betul melayan karenah kakton yg banyak tanya banyak songeh.. Layanan tiptop ⭐⭐⭐⭐⭐! 😘

Tips:
1. Makan agak mahal. RM7 min harga utk sepinggan nasi goreng. Tapi jangan risau banyak kedai makan. Lagi2 dekat fisherman village.
2. Better duduk long beach atau kg Nelayan. Dekat dgn smua tmpt.
3. Semua tmpt kna naik bot taxi. RM10 per ride tak lari.
4. RM15/pax. Kincir angin around 20min daki tp view best gila.
5. Fire show naik taxi bot Rm25/pax sbb dh mlm harga naik 2x ganda. If stay dekat area long beach jalan kaki shj.
4. Dlm pulau takda ATM mesin ye kesayanganku.
5. Bawa la jajan, makanan segera xpun roti utk kudapan.
6. Untuk yg mabuk laut xpun mabuk ketum bawaklah ubat / berkenaan sebab time snorkeling ombak dia kuat. 🙈
7. Jangan jatuh cinta dengan boatman. Sebab ada boatman tall, dark & hensem. Lepas tu sayup2 atas boat rambut terbang angin laut. Ok, lelaki orang. Hahahahahahah.


#terimakasihmiehaholidays
#tersangatbest
#enjoyingmyself
#nakrepeatlagi


































Post a Comment