Wednesday, August 21, 2019

Repost : Aktiviti wajib jika bercuti di Pulau Perhentian Kecil

Pilihan Customer PMH (Perhentian Mieha Holidays)
Resort : SHARI-LA ISLAND RESORT
Date : JULY 2019
Type Pakej : FULLBOARD 3H2M (Super Peak Season)
==

Aktiviti Wajib Jika Bercuti Di Pulau Perhentian Kecil
Hai alls.. Rasa still tak boleh move on lagi dengan percutian saya dan kengkawan ni. Masih teringat lagi kecantikan pantainya dan kejernihan air lautnya. Sungguh indah!!! Wow memang best percutian ni, rasa nak repeat!

Sebenarnya banyak aktiviti yang korang boleh buat kat sini, bergantung kepada masa, tenaga dan bajet korang. Percutian ni tanpa aktiviti umpamanya, hei kenapa pergi bercuti tapi tidur ka bilik je? Diulangi jerrr?? Hahaha so untuk memastikan percutian kita ni bermakna dan bererti, haruslah ada senarai aktiviti atau wishlist untuk korang lakukan.

Just nak share dengan korang antara aktiviti wajib jika bercuti di Pulau Perhentian Kecil, Terengganu. Terpulang pada korang nak buat ke tak. Tapi buatlah, at least adalah benda korang nak share dengan orang lain. Contohnya macam yang saya share ni lah kikikiki.

1. Bergambar dan photo shoot 
Masa sampai ni memang tak sah kalau tak bergambar di daratan, tepian dan dalam air. Serius gambar korang akan totally nampak cantik sangat. Sesuai untuk yang nak berphotoshot kenangan. Dengan air laut yang jernih dan membiru, dan kena pulak dengan warna baju korang. Huishhh memang cantiklah!!

2. Snorkeling / Scuba Diving
Eh ini wajiblah sebab inilah kemuncak percutian kat pulau yang cantik ni. Macam kami yang ambil pakej percutian dengan Mieha Holidays yang mana aktiviti snorkelling ni termasuk dalam pakej tu. Ada 5checkpoint kesemuanya, bermula dari checkpoint turtle, nemo, perkampungan nelayan dan Romantic Beach. Light House Coral .




3. Tengok pemandangan sunset
Ha ni terbaik sebab sunset tu cantik sangat. Korang dah boleh start duduk tepi pantai menunggu sunset dari jam 6.00 petang. Sebab sunset ni dalam jam 7.00 macam tu dah habis. Sapa lambat gigit jarilah.

Sambil menunggu sambil bergambar. Macam-macam aksi boleh buat. Suka tengok semua hasil gambar kami ni. Nampak mahal dan eksklusif. Mahal sangat kenangan ni, nak pula dengan kawan-kawan tersayang.

4. Melihat bulan dan bintang
Syukur malam tu cuaca sangat cantik dan takde tanda-tanda nak hujan. Bolehlah masing-masing realisasikan impian nak melihat bulan dan bintang. Subhanallah cantik sangat bulan malam tu. Nak pulak lepak tepi kedai makan. Sambil melihat bulan, sambil kita membawang.


5. Roti canai sedap
Ha ini saya dan kengkawanlah ya, tapi kalau korang jenis tak makan benda kalori so takyahla makan. Tu dia malam kelmarin tu dah makan sekeping, rasa sedap giler. So repeat lah pagi tu sebab teringat-ingat pulak. Ha nin dia roti canai kosong. Minum plak dengan nescafe ais, perghhh!!! Sekeping RM4, bolehla walau mahal tapi sedap!


Ha itulah antara aktiviti Pulau Perhentian Kecil yang boleh dicadangkan untuk korang semua. Best dan memang tak bleh lupa punya. Bab mandi laut memang terbaik dan puashati. So kalau korang dah pergi dan ada hati nak pergi, jangan malu-malu tinggalkan komen kat sini ya. byeee.

**Pesan Jari : 
Huhu..Sebenarnya ada lagi sambungannya...Takpe Nanti Kita Cerita Lain Waktu Ya..

Cerita asal : Credit To ajumohit


- Servey Harga Terkini Sharila Island Resort?
Clik Link  #PERHENTIANSAVERS

Link Deals For Consultant Trip :
09 6904212
WhatsApp Line :

Follow Official Facebook 
✔✔✔ #MotacRegistered ✔✔✔#MattaRegistered
*Kuala Besut Office Official

Wednesday, July 3, 2019

SUPERSAVER TRIP VACATION BEST PULAU PERHENTIAN?

SUPERSAVERS  
#MIDYEAR TO #ENDSEASON 
Pakej Pulau Perhentian

SPECIAL OFFER AGAIN UTK KORANG..
Pakej bajet service AWESOME..

Penginapan kg nelayan tp alhamdullilah feedback gempak.. Korang jgn risau kami guide korang dr 1st booking smpai hri last korang balik.. Setiap pertanyaan korang blh whatsup.. kami jawab setiap persoalan anda. 😉😉😉


Kalo nak cari pakej snorkeling dgn guide yg terbaikk, terlatih, follow the rules, maiii laa join pakej² under hakak..Konfem tak nyesal dan tak rugi.. 😁😁 Rase nk repeat pom ado 😂😂


AYAH HOMESTAY ( BAJET ROOM)
* No Minimum Pax..Accept For Random Total Pax 
From 3pax / 4pax / 5pax per room apply.

Wasap Link :
=====

COCOHUT LONG BEACH RESORT
 Accept For Min 2 pax per room. 
Rate For FREE N EASY PACKAGES Plan (3D2N)
[ Deluxe Ac Room Chalet ]
Long Beach Perhentian Kecil

Wasap Link :
=====

SHARILA ISLAND RESORT 
SUPER PEAK SEASON
SPECIAL JULY ~ AUGUST  
 Accept For Min 2 pax per room. 
Rate For FREE N EASY PACKAGES Plan (3D2N)
  • Standard Twin
  • Deluxe Triple 
  • Suite Quad
  • Suite + 1 extra Fived

Coral Bay Perhentian Kecil

Wasap Link :
=====

SPECIAL SHOULDER SEASON (SEPTEMPBER PLAN)
SPECIAL SEPTEMBER PLAN  
 Accept For Min 2 pax per room. 
Rate For FREE N EASY PACKAGES Plan (3D2N)
  • Standard Twin
  • Deluxe Triple 
  • Suite Quad
  • Suite + 1 extra Fived

Coral Bay Perhentian Kecil

Wasap Link :
=====





A post shared by Perhentian Mieha Holidays (@miehaholidays) on

Tuesday, May 14, 2019

Special Trip Confirm MERDEKA DAY 2019




#HIGHLIGHT] 
Pakej Bajet Murah2 Pulau Perhentian.
LONG BEACH Perhentian Kecil #HARIKEBANGSAAN
3D2N : Start From #RM210/pax
FREE N EASY Plan Budget Room?

Travel Date Plan :
31 AUG 2019 "##

☑️Boat Ticket 2 Ways
☑️Pass Marine Park #FREE !
☑️Standard Fan Room Twin/Dorm Sharing
☑️Snorkeling Trip (Long Trip 5 point visit)
☑️Equipment Provided
==================
🆓 To Fire Show/Night Life
🆓 To Hiking Plan Wind Mill ( Kincir Angin)
--------------------------------
LIMITED AVAILABLE LEFT!

Next Try! Repeat!? Awesome Memories #SnorkelingTrip

BEST PRICE UPDATE LIMITED SLOT AVAILABLE

❗ #MERDEKADAY TRIP SNORKELING ❗
===

HelpLine : 09 690 4212 / 011 2608 1674

Fast Link :
www.wasap.my/601126081674/SHLB2019
www.wasap.my/601126081674/SHLB2019
==

Get The Best Price Ever !!

FIND ME